Dyrk dine egne grøntsager, og pas på miljøet

Gulerødder

Det er vigtigt, at vi passer på miljøet. Vi skal være opmærksomme på ikke at ødelægge miljøet, og vi skal alle være med. Du kan som privatperson godt gøre en forskel. Selvom dit personlige aftryk ikke er så stort, så skal du ikke negligere det. Du er en del af helheden, og du kan skabe en ændring.

Der er mange steder, du kan sætte ind. Nogle små ændringer i din dagligdag kan gøre din husholdning mere miljøvenlig. Du kan også gøre mere og fx anlægge en køkkenhave.

Dine grøntsager er bedre for miljøet

Dyrker du dine egne grøntsager, gør du en forskel for miljøet. Det er bedre end at købe dine grøntsager i supermarkedet.

Dine egne grøntsager er bedre for miljøet af flere grunde. Alle planter er i sig selv gode for miljøet, fordi de binder CO2. I den modsatte ende skaber kødproduktion mere CO2. Dine grøntsager er også bedre, fordi du bruger færre sprøjtemidler og lignende. Du dyrker dine grøntsager på en mere miljøvenlig måde, end de store producenter gør.

Også transporten af grøntsagerne har betydning. Når du henter dem i din egen have, er der ingen transport. Når du køber dem i supermarkedet, er de måske blevet transporteret derhen fra et andet land.

Du bestemmer selv størrelsen

Det smarte ved at have din egen køkkenhave er bl.a., at du selv bestemmer. Du kan selv bestemme, hvor stor den skal være, og hvor meget du gør ud af den.

Er du nybegynder, så kan du starte småt med én eller to afgrøder. Har du ikke så meget plads, kan du også nøjes med lidt. Er du virkelig ambitiøs, så kan du slå dig løs og gå helt amok.

Når du skal bruge materialer, kan du finde dem online. Det behøver slet ikke at være besværligt at anlægge en køkkenhave. Alle materialer er nemme at få fat på. Du skal bare tænde computeren.

Søg inspiration

Det er ikke bare materialerne, du kan finde online. Du kan også finde masser af inspiration og gode råd. Uanset om du er helt ny køkkenhaveejer eller meget erfaren udi køkkenhaver, kan du finde inspiration online hos fx Havehandel.

Det er nemt at putte nogle frø i jorden og sørge for at vande, indtil du har høstet dine afgrøder. Men mange ting kan gå galt undervejs. Derfor er det smart, at du altid kan hoppe på computeren og søge gode råd.

Få andre med

Hvis du får gang i din egen køkkenhave, gør du noget godt for miljøet. Kan du få andre til at gøre det samme, gør du endnu mere. Den enkelte kan godt gøre en forskel, men forskellen bliver selvfølgelig større, hvis mange enkeltpersoner er med.

Du kan opfordre alle i din omgangskreds til at få gang i deres egen køkkenhave. De kan selvfølgelig også selv bestemme dens størrelse. Så kan I hjælpe hinanden og give hinanden gode råd. I kan også bytte frø og planter.

En køkkenhave er en god ting for miljøet. Har du en køkkenhave, og har din nabo og dine venner en køkkenhave, så gør I en stor forskel.

Skriv et svar