Hjælp til indretning af sommerhus

Sommerhus

Når solen begynder at få magt, begynder trafikken mod de danske sommerhusområder at tage til. Sommerhuset og sommerhusgrunden har ligget i dvale hen over vinteren, og der er meget der skal gøres klar til sommerens mange gode timer i sommerhuset.

Efterhånden kommer der styr på haven, vinterens skader udbedres, nye planter bliver plantet. Haven bliver perfekt, og der er kun den løbende klipning af græsset og småopgaver. Haven er i den tilstand som du har planlagt, og du kan nyde haven mens du slapper af. Mens du slapper af planlægger du måske en havefest, hvilket du fortsætter med et stykke tid, indtil du indser at nok er haven i perfekt stand, men det samme kan man ikke sige om huset. Huset og møblerne har befundet sig i en tidslomme, intet har ændret sig inden i huset, selv om der er sket meget med design og mode mens du har ejet sommerhuset. Herefter erkender du, at sommerhuset trænger til en modernisering. Derfor lægger du planerne om en havefest på hylden, og begynder at overveje hvad der skal gøres i sommerhuset.

Solens lys i dit sommerhus

Langt hen af vejen gør de samme overvejelser sig gældende når du skal indrette dit sommer hus, som når du skal indrette din helårsbolig. Og hvorfor skulle det ikke gøre det? For naturligvis ønsker du at sommerhuset skal være hyggeligt, og et sted hvor du kan slappe af imens du får dine batterier ladt op. Og naturligvis ønsker du også kvalitetsmøbler der afspejler hvem du er. Derfor kan du komme langt hen ad vejen når du gør dig de samme overvejelser, som når du indretter en hel årsbolig.

Men, men, men… I et sommerhuset er der to faktorer som ofte ikke gør sig gældende i en helårsbolig, og især hvis du bor i en lejlighed er der stor forskel.

Den første specielle ting der gør sig gældende når du indretter et sommerhus, er solens lys. Især hos nyere sommerhuse er der store arealer med vinduer, som slippe meget sollys ind i sommerhus. Og med sommerens gode vejr (forhåbentlig), vil der ofte ikke være skyer til at dæmpe solens stråler, samtidigt med at om sommeren er solens stråler mere energirig. Dette medfører, at hvis du ikke tager højde for det, så kan der hurtigt blive rigtig varmt indendørs. Derfor skal du tage solafskærmning med i dine overvejelser, så du selv kan bestemme hvor meget lys der skal slippe ind gennem vinduerne. Du skal ligeledes også tage med i dine overvejelser, at sikre ventilationen kan cirkulerer luften frit, hvilket også gør sig gældende såfremt du anvender en varmepumpe til at afkøle luftens temperatur.

Den enkle indretning

Den anden ting der gør sig gældende når du indretter et sommerhus, er at livet i et sommerhus ofte medføre en livlig trafik gennem huset. Hver gang man kommer fra haven og går ind, kommer der altid lidt ekstra jord, afklippet græs eller andet med ind fra haven. Og især hvis man har et badebassin til børnene, er man sikker på, at ikke alene får man snavs med ind, men man får også aftryk af små fugtige fødder ind gennem stuen.

Så når du overvejer at indrette dit sommerhus, er der rigeligt af ting at overveje. Derfor kan en ekstra overvejelse måske gøre hele processen nemmere: Overvej om det ikke kan være en god idé, at få hjælp fra en professionel indretningskonsulent til din bolig indretning. Dette sikre at du får den optimale indretning af dit sommerhus.

Skriv et svar