Sådan finder du den rigtige tandlæge

Tandlæge

Når du fylder 18 år i Danmark, bliver din tandlæge ikke længere betalt af staten, og du skal nu selv til at diske op, når du skal en tur til tandlægen. Af denne grund er det også vigtigt, at du vælger den tandlæge, du er mest komfortabel ved. For nogle kan det være en smule svært og overvældende at skulle finde den helt rigtige tandlæge – læs med her og find ud af hvordan du finder den helt rigtige tandlæge til dig og dine tænder.

Sammenlign priser før du vælger

Når du skal vælge din nye tandlæge, er det vigtigt, at du ikke bare tager den første og den bedste, men sammenligner priser, behandlinger og behandlere. Store behandlinger og priserne hertil bestemmer tandlægerne så vidt muligt selv – dette betyder også, at priserne kan variere rigtigt meget fra tandlægeklinik til tandlægeklinik. Alle tandlæger og tandlægeklinikker skal oplyse prisen på almindelige behandlinger på forhånd. Ønsker du at sammenligne de forskellige priser, kan du gå på sundhed.dk og se de forskellige priser. Hertil kan du supplere med andre hjemmesider, som opgiver priser på diverse forskellige tandlægebehandlinger.

Hav tillid til din tandlæge

Skal du vælge en ny tandlæge, som du måske har lidt eller intet kendskab til, er det enormt vigtigt, at du opbygger tillid til din tandlæge. Rigtigt mange mennesker har tandlægeskræk – og dette er helt normalt! Ønsker du at undgå dette, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt og finder en tandlæge, der lever op til dine krav, og som kan du kan have tillid til. Skal du finde en tandlæge, du har tillid til, kan du med god grund spørge venner og familier til råds. Derudover kan du søge på nettet og læse anmeldelser. Du kan for eksempel kigge på sundhedsstyrelsens tilsynsliste over tandlæger.

Vær kritisk og stil krav

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du altid stille krav og være kritisk. Du kan med god samvittighed stille kritiske spørgsmål til pris, kvalitet og behandlinger. Er du i tvivl om din egen tandlæges forslag og behandlinger, kan du altid få en anden vurdering hos en anden tandlæge. Skal du have lavet en større behandling, er det vigtigt, at du lægger grundigt mærke til, hvordan din tandlæge og tandlægeklinik håndterer behandlingen og situationen. Du skal for eksempel lægge mærke til, om du får et tilbud på skrift – er det en behandling, der skal koste over 2.500, har tandlægen pligt til at give dig et skriftligt tilbud.

Skriv et svar