Spis klimavenligt når du går ud

Klimadagsordenen har for alvor sin indflydelse på danskernes spisevaner. Undersøgelser viser at 3 ud af 4 danskere forsøger at spise mere klimavenligt. Derfor er der også rigtig mange, som også kigger efter at træffe de klimabevidste valg, når de er ude og spise.

Grønne restauranter er et hit

Hjemme i køkkenet er det lidt nemmere at træffe de grønne valg. Men hvad gør man så, når man gerne vil ud og spise en hyggelig middag med vennerne? På grund af klimadagsordenen, så har resturationsbranchen også udviklet sig mere i den grønne retning. Der findes nu mange spændende restauranter, som serverer masser grønt, økologi og kødfrie retter. Derfor kan du sagtens spise klimavenligt, selv når du tager ud og spiser.

Flere grøntsager og mindre kød

Hvis du gerne vil spise klimavenligt, når du tager ud, så er det en god ide at træffe de grønne valg. Plantebaseret kost har udviklet sig rigtig meget de seneste år, så bare fordi du bestiller grønt fra menuen, så behøver det ikke være kedeligt. Mange danske spisesteder tilbyder et menukort med et utal af smagfulde og spændende køderstatninger, som er baseret på plantekost. Nogle af dem smager fuldkommen som en bøf eller en kyllingefilet, så selv hvis du elsker smagen af kød, så kan du få tilfredsstillet dine smagsløg.

Bestil kun det du kan spise

Madspild er et stort problem for vores klima. Danskerne smider hver dag store mængder af mad ud, fordi det ligger og bliver gammelt inde i køleskabet. Du kan gøre dig selv, og vores klima, en kæmpe tjeneste ved kun at bestille den mad, som du kan spise på resturanten. Hvis du af en eller anden grund ikke kan spise op, så spørg tjeneren om at få dine rester med hjem. Så har du også sørget for en lækker frokost, at tage med på arbejde næste dag.

 

 

 

 

Skriv et svar